Training & Coaching

Insights Discovery

Het instrument Insights Discovery® is gebaseerd op het werk van de Zwitserse psycholoog Carl Jung, die baanbrekend werk heeft verricht op het gebied van persoonlijkheidstypologie.

Uitgangspunt van het Insights Discovery® Profiel is dat elke persoon uniek is. Het laat zien dat individuele personen, teams en organisaties aan kracht kunnen winnen door de verschillen tussen mensen te herkennen, te waarderen en te benutten. De effectiviteit van communicatie en interactie hangt nauw samen met de mate waarin gesprekspartners op elkaar afstemmen en verbinding met elkaar maken.

Persoonlijke Profiel

Klik hier voor een voorbeeld profiel:

MarianneSmit – 27 Bemiddelende Inspirator (Klassiek) BASIS + VERKOOP

Hoe werkt het

Insights Discovery® gebruikt een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel om inzicht te krijgen in de unieke persoonlijke voorkeuren van mensen. We meten deze voorkeuren aan de hand van een korte online vragenlijst. De antwoorden daarop resulteren onder meer in een persoonlijk profiel van tenminste 20 bladzijden, waarin de individuele kwaliteiten en ontwikkelpunten in kaart worden gebracht. Het profiel laat zien dat individuele personen, teams en organisaties aan kracht kunnen winnen door de verschillen tussen mensen te onderkennen en te waarderen. Lees meer over het Insights Discovery® Profiel in onze factsheet.

Wat levert het op

Insights Discovery® helpt u om in kaart te brengen wie u bent en hoe u reageert op mensen en situaties. Dankzij de diepgang van het model kan Insights Discovery® u naar verrassende nieuwe inzichten leiden. Of het nu gaat om individuele coachingstrajecten en teamontwikkeling of om het versterken van verkoop- en leiderschapsvaardigheden, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De kleurentaal van Insights Discovery® heeft direct impact en gaat leven binnen een organisatie. Zo wordt het gemakkelijker om een blijvende positieve verandering te bewerkstelligen.

 De oplossingen van Insights zijn:

  1. Eenvoudig: gemakkelijk om te begrijpen zodat iedereen het geleerde kan toepassen.
  2. Universeel: ze spreken iedereen aan – uw hele organisatie wordt meegenomen in de kleurrijke wereld van Insights Discovery®.
  3. Verrassend verhelderend: ze reiken u onverwachte en ongekende inzichten aan.
  4. Positief: de Insights Discovery® taal is zo inspirerend dat mensen zich gesterkt voelen om hun aanpak te veranderen.
  5. Leuk! Het kleurensysteem is pakkend en blijft echt hangen.

Insights Discovery®  vragenlijst

Het aanmaken van het Insights Discovery® Profiel verzorgt de deelnemer zelf. Via een portal beantwoordt de deelnemer 24 vragen (20 min.) De trainer zal tijdens de workshop het gegenereerde profiel toelichten en uitreiken.
Klik hier voor een voorbeeld profiel.

De vragenlijst vindt u hier:
http://online.insights.com/evaluator/Ingenua/discovery
(alleen toegankelijk met de door ons verstrekte verwijzingscode)

Meer info

Benieuwd naar je eigen Insights Discovery® Profiel?

Neem dan contact met ons op via info@ingenua.nl of 06-53393940. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Meer info